domingo, 8 de marzo de 2015

8 de març



"La mujer es la compañera del hombre, dotada con la misma capacidad mental...
Si por fuerza se entiende poder moral, entonces la mujer es infinitamente superior al hombre...
Si la no violencia es la ley de nuestro ser, el futuro está con las mujeres..."

Mahatma Gandhi




Avui, les dones de tot el món fem sentir la nostra veu per tal de recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és una lluita quotidiana i constant, que ve de lluny i que encara té molt camí per recórrer.

El 8 de març recordem aquelles que ens han precedit, aquelles que han lluitat pels drets bàsics dels que gaudim avui, dones anònimes com les treballadores de la Cotton de Nova York, les sufragistes de Sèneca Falls o les mestres de la 2ª República. I dones que s'han significat en la vida pública, social, cultural o política creant referents i ampliant els horitzons i les oportunitats de totes.

Cal seguir avançant i consolidar les fites aconseguides en l'espai públic i en el privat, a casa i al carrer. I encoratjar-nos a no renunciar als drets que garanteixen les nostres llibertats, com el dret al propi cos.

Apostem, totes i tots, per impulsar un canvi que ens porti a establir unes relacions entre homes i dones lliures de violències i de dominació, unes relacions que ens permetin créixer en igualtat i llibertat.

Comprometem-nos, doncs, i avancem des la complicitat cap a la construcció de pobles
i ciutats més justos i solidaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario