jueves, 27 de junio de 2013

PACTE LOCAL


Una prioritat de ICV-EUiA es  la creació d’ocupació per pal·liar els efectes de la crisi. La idea d’un pacte per la ocupació i la competitivitat, prové de la preocupació i l’anàlisi dels problemes i de les necessitats que calen a la ciutat. El Pacte per a la millora de l’ocupació i la competitivitat s’ha concretat amb la “Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social”, que es va constituir el mes de desembre de 2012 i significarà el compromís de tota la ciutat per fer de Sant Feliu un municipi competitiu sense descuidar les accions de suport envers les persones i les empreses que de més a prop pateixen els canvis de model econòmic. La Mesa està  formada per 21 membres representants dels sectors socials, econòmics, comercials, educatius, etc. Dins de la Mesa es defineixen dos grups de treball, en aquests moments s’ha convocat el grup de l’observatori per iniciar els treballs. Es preveu tenir els treballs conclosos en un període de dos mesos.
Les empreses que treballin per la nostra ciutat tindran l’obligació de fer ús de la bossa de treball de Sant Feliu de Llobregat, amb l’objectiu de donar feina als ciutadans del nostre municipi amb decisions politiques i criteris de transparència que han fet que, Mercadona per poder obrir un nou supermercat a la nostre ciutat hagi de haver contractat a una vintena de ciutadans de Sant Feliu, tan per el nou centre que aquesta cadena ha obert a la nostra ciutat, com per el centre Logistic Mercadona a Abrera. Això es un exemple de fer Reviure Sant Feliu, això es un exemple de com des de ICV-EUiA es prioritza la creació d’ocupació per pal·liar els efectes de la crisi.  
Prioritzar la creació d’ocupació per pal·liar els efectes de la crisi amb decisions politiques per contractar a 29 persones aturades a través d'un nou Pla Local de Suport a les Polítiques Socials perquè facin diferents tasques de personal d'oficis (jardiners, pintors, manobres) i d'auxiliars administratius, això es, també un altre exemple de que es fer Reviure Sant Feliu.
Un dels principals problemes de la societat en la què vivim és la desigualtat cada dia mes gran, entre les persones, que fa que els que més tenen, tinguin encara més i els que tenim menys, siguem cada dia més pobres. 3800 Santfeliuencs en situació d’atur ens obliguen a tots a idear i proposar línies d’actuació clares i concises, amb un valor, el de la lluita per igualtat d'oportunitats y amb una actitud, bàsica, fonamental, el diàleg. Això es fer reviure Sant Feliu.




No hay comentarios:

Publicar un comentario