lunes, 3 de junio de 2013

Avancem en igualtat


“La caridad es humillante porque se ejerce verticalmente y desde arriba; la solidaridad es horizontal e implica respeto mutuo”.
(Eduardo Galeano).


Un dels principals problemes de la societat en la què vivim és la desigualtat cada dia mes gran, entre les persones. Aquesta situació fa que, els que més tenen, tinguin encara més i els que tenim menys, siguem cada dia més pobres, provocant que no puguem accedir a serveis públics, equipaments públics, en igualtat de condicions, per una simple raó, el preu. Ells ho poden pagar i nosaltres, no.

Les polítiques que duen a terme els nostres governants, que tenen i molt, una relació directa amb fer que aquestes desigualtats siguin cada dia més grans, com estan fent els governs d'Espanya i Catalunya,( PP i CiU),  o pel contrari fer, com han fet tots els partits polítics de la nostra ciutat, menys el PSC que hi va votar en contra,  crear un mecanisme que farà que els de baix, tinguem accés als serveis públics d'una manera més justa.

Per què?  Perquè el preu per poder accedir a un equipament públic per a qualsevol treballador, família, no ha de ser un impediment perquè pugui portar els seus fills, en aquest cas a la escola bressol, però en el futur, també, a l'escola de musica, equipaments esportius, etc ..
Com? En comptes d'un preu únic (160€ el curs 2012-13) corregit amb ajudes atorgades pels Serveis Socials municipals, el curs vinent hi haurà set preus diferents segons els ingressos familiars (de 32 a 195€), sense necessitat de passar prèviament pels Serveis Socials. Avancem en normalitat: ningú haurà d'anar als serveis socials només per dir que no pot pagar les quotes. Els serveis socials estan per acompanyar i orientar persones o famílies que necessiten sortir d'una situació complicada, no per justificar ingressos insuficients de ningú.
Per al PSC de Sant Feliu, aquest partit que diu que treballa de forma contundent per garantir que les conseqüències de la crisi no recaiguin sobre els més vulnerables, vota en contra d'aquesta mesura, argumentant que les famílies que superin 2.612 € i 2.242 € respectivament tindran un increment, en la quota anual, però no diuen que gràcies a aquest mecanisme equitatiu, solidari i de justícia social, una família que ingressi 1.000 ara sí que podrà portar el seu fill a la escola bressol i abans no podia, això no ho expliquen.
El PSC enllà on té la Responsabilitat de govern aplica Polítiques Socials, iguals a les que s'han aprovat en l'últim Ple Municipal, però a Sant Feliu vota en contra. A la deriva del PSC cap al populisme, cap a la demagògia, cap a la arrogància, cap a una oposició negativa i gens constructiva, cap a un NO per bandera, se li suma el votar en contra de politiques que ells mateixos, el PSC impulsa en altres municipis , se li suma el anomenar a CiU "la dreta nacionalista", malgrat que van governar amb ells, set anys.
Senyors del PSC de Sant Feliu, com els he dit en alguna ocasió, continuïn cap a la seva deriva i sort però els ciutadans de Sant fFliu no mereixem ni un PSC així, ni la seva oposició, incapaç de donar alternatives als i les ciutadanes de la nostra ciutat.

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario