martes, 18 de octubre de 2011

Tancament d’urgèncias a l’ambulatori del Pla a partir de dilluns que ve



Retallades en tots els àmbits (educació, sanitat, transferències als ajuntaments, universitats,...) que han acabat afectant a Sant Feliu: el tancament d'urgències a l'ambulatori del Pla a partir de dilluns que ve.

En el ple del mes de juny, es va aprovar una moció en què es demanava el manteniment a Sant Feliu de tres elements claus del servei sanitari a la nostra ciutat: urgències, especialistes i inversions. En un primer moment, el Servei Català de la Salut va anunciar el manteniment de totes tres. Així, el 4 de setembre es van reobrir les urgències nocturnes, quan havien estat tancades en desenes d'ambulatoris a tot el país.
  
Si les retallades en sanitat afectessin només a la supressió d'urgències en ambulatoris i el seu reforç en hospitals i en mitjans com ambulàncies, es podria parlar d'un ajustament en la despesa sanitària deguda a una caiguda en els ingressos de les administracions públiques. Això és el que tenia previst el govern tripartit d'esquerres i el que, per exemple, es va fer a Molins de Rei fa dos anys. Em temo, però, que aquesta no és la realitat que vivim. L'actual Govern de la Generalitat té un model de prestació de serveis públics que passa per afavorir el que ells anomenen "la iniciativa social" i que no és més que l'afavoriment a les patronals dels sectors sanitari i educatiu mitjançant concerts econòmics que els garanteixen la seva sostenibilitat i viabilitat, complementat amb un sector públic subsidiari i molt més proper a la caritat que a la justícia social: és el liberalisme econòmic de sempre, enfrontat ideològicament a la socialdemocràcia que fins i tot Jordi Pujol defensava com a garantia de la cohesió social del nostre país. Però malauradament (qui ho hauria de dir...), ni Duran Lleida ni Artur Mas no han après el bo i millor del president Pujol: i així ens va...

No hay comentarios:

Publicar un comentario