lunes, 20 de mayo de 2013

DOS ANYS FENT REVIURE A SANT FELIU, AMB UN MODEL POLÍTIC CLAR.


Quan mes necessitat hi ha de respostes clares, el govern de la nostra ciutat ha optat per un model, basat en una actitud, bàsica, fonamental, el diàleg.

Diàleg per construir, entre tots i totes un sentiment de creació de comunitat, diàleg per fer front a totes les injustícies que ens estan imposant, a totes les retallades que estem patint. I aquesta lluita, aquest fer front, l’hem de fer amb un valor, el de la lluita per la igualtat d'oportunitats.
Per evitar la fractura social a la nostra ciutat, i buscar aquesta igualtat d’oportunitats, els nostres representants estan lluitant contra l'atur per crear ocupació en la nostra ciutat, estan fent que qualsevol ciutadà de la nostra ciutat pugui portar els seu fill a l’escola bressol y que el preu no sigui una barrera per no poder-lo fer, estant fent que l’esport, la cultura i l’educació estiguin a l’abast de tothom, estan fent que la qualitat del espai públic millori amb el seguiment i d’unificació de les concessionàries de neteja viaria, tot això amb diàleg però també:
Amb decisions politiques que facin que les empreses que treballin per la nostra ciutat tinguin l’obligació de fer ús de la bossa de treball de Sant Feliu de Llobregat, amb l’objectiu de donar feina als ciutadans del nostre municipi.
Amb decisions politiques i criteris de transparència que han fet que, Mercadona per poder obrir un nou supermercat a la nostre ciutat hagi de haver contractat a una vintena de ciutadans de Sant Feliu, tan per el nou centre que aquesta cadena ha obert a la nostra ciutat, com per el centre Logistic Mercadona a Abrera.
Amb decisions politiques per contractar a 29 persones aturades a través d'un nou Pla Local de Suport a les Polítiques Socials perquè facin diferents tasques de personal d'oficis (jardiners, pintors, manobres) i d'auxiliars administratius.
Amb decisions politiques decidint conjuntament amb els paradistes del mercat municipal, mantenir-lo en la seva ubicació actual, treballant conjuntament, estant en converses amb els actuals paradistes per a la cerca de nous paradistes i per a la concreció del període transitori d’obres, que ara començarà desprès de anys de abandonament.
Amb politiques de col·laboració directa amb els programes de reutilització de llibres, directament amb els centres educatius (de primària i també de secundària), que ha permet una rebaixa més efectiva del cost i una millor atenció a les famílies amb risc d'exclusió social.
Amb politiques de impostos que ofereixen diverses facilitats a les persones i famílies amb dificultats econòmiques per fer efectiu el seu pagament i acollint-se a la possibilitat d'actualització dels valors cadastrals dels immobles per a l'any 2014, amb l'objectiu d'ajustar-los al 50% del valor del mercat, el que suposarà una  rebaixa de impostos en el futur.
Amb politiques que donen un nou pas endavant en l’àmbit de la convivència i el civisme, donant veu a la ciutadania perquè opini sobre aquests temes amb la voluntat de potenciar la implicació i participació de santfeliuencs i santfeliuenques amb l’objectiu de fomentar la cohesió social.
Amb politiques que faran que el proper curs, qualsevol infant pugui  accedir al servei municipal d’escoles bressol, amb quotes per accedir, variables, d’acord amb el nivell de renda de cada família per tal que el preu no sigui una barrera per a l’accés al servei.
Tot això i mes, amb politiques que posen primer a les persones i que estan basades amb un model definit i amb la màxima transparència i busquen una situació en què tots tinguem accés equitatiu a canals de participació i decisió, als mitjans de producció, a les decisions econòmiques, a la riquesa i a les possibilitats de desenvolupament.
Perquè les politiques que fan servir el diferents partits politics no son totes iguals, perquè no tots el politics son iguals i perquè la política ha de ser el mecanisme que posi en comú els interessos de tots nosaltres, buscant un objectiu comú, una mateixa línea de treball, la justícia social i la equitat entre les persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario